Urządzenia i Akcesoria
Zielona zupa minestrone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
750 g wody
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
250 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonych na 3 cm kawałki
-
250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8 g
Kalorie
791 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3.5 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA WEGE
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35min
Wiosenna zupa minestrone
50min
Egejska zupa warzywna
50min
Zupa maślankowa z fasolką szparagową
45min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową i cielęciną
1h
Gulasz warzywny z białą fasolą
35min
Toskańska zupa fasolowa
50min
Zupa szpinakowa z batatami
35min
Zupa minestrone
45min
Wegetariański krupnik z kaszą jaglaną
55min
Zupa ziemniaczana
1h